Reseptit

Käytä SÄRVINtä kuin jauhelihaa

SÄRVIN toimii reseptissä kuin reseptissä aivan kuten perinteinen sika-nautajauheliha. Ainoa ero on, että SÄRVIN on merkittävästi terveellisempää ja ympäristöystävällisempää. Voit siis yhä käyttää lempireseptejäsi! Vaihda vain perinteinen jauheliha SÄRVIN-tuotteisiin.

Vaihtoehtoisesti voit tsekata kätevät reseptit skrollaamalla tällä sivulla

Ketterä SÄRVINpasta

SÄRVINtacot tai -tortillat

SÄRVINmakaronilaatikko

SÄRVINpullat uusilla perunoilla

SÄRVINpizza

Meksikolainen SÄRVINpata

SÄRVINburgeri

SÄRVIN Masala
Särvin pastaKetterä SÄRVINpasta

3-4 annosta
400g Särvin Originalia

2dl ruokakermaa

Tagliatelle pastaa

Tuoretta basilikaa

Mausteita makusi mukaan

 

  1. Keitä Tagliatelle pastaa. Kuusi ”palloa” riittää.
  2. Ruskista SÄRVIN Original paistinpannulla. Lisää tarvittaessa hieman paistorasvaa.
  3. Mausta makusi mukaan. Yksinkertaisimmillaan suola ja sitruunapippuri riittävät.
  4. Lisää 2dl ruokakermaa.
  5. Annostele lautaselle ensin tagliatelle pasta ja sitten kermainen Särvin.
  6. Viimeistele annos tuoreella basilikalla.

 

 

SÄRVINtacot tai -tortillat

SÄRVIN Tex-Mex

3-4 annosta
8 Tortillaa tai 12 tacoa

400g SÄRVIN Tex-Mexiä

1 kurkku

1 keltainen paprika

1 pussi salaattia

1 pussi vihreitä papuja

Nokare voita

Ketsuppia, tomaattimurskaa tai tacokastiketta

Siipiweikot Hot wings Medium –kastiketta

Särvin Taco (1)

  1. Ruskista SÄRVIN paistinpannulla kuten perinteinen jauheliha
    (noin 6-8min).
  2. Leikkaa kurkku ja paprika pieniin paloihin. Revi jääsalaatti pieniin paloihin.
  3. Kypsennä vihreät pavut paistinpannulla nokareessa voita.
  4. Jos teet tortilloja, lämmitä tortillat mikrossa tortillapakkauksen ohjeiden mukaan. Jos taas teet tacoja, lämmitä tacot uunissa taco-pakkauksen ohjeiden mukaan.
  5. Voitele lämmin tortilla/taco makusi mukaan joko ketsupilla, tomaattimurskalla tai Taco Saucella. Lisää sitten tacon tai tortillan väliin Särvintä, pilkottua kurkkua ja paprikaa, salaattia ja vihreitä papuja. Voit viimeistellä tortillan/tacon lisäämällä vielä hieman Siipiweikkojen Hot Wings Medium –kastiketta.
  6. Varo laittamasta yhteen tacoon/tortillaan liikaa täytettä.
    Nauti aterialla mielummin useita pienempiä tacoja/tortilloja.

 

 

SÄRVINmakaronilaatikkoSärvin makaronilaatikko

3-4 annosta
400g SÄRVIN Tex-Mexiä

4dl Makaronia

1 sipuli

3 kananmunaa

7dl maitoa

 

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Keitä makaronit.
  3. Pilko sipuli. Ruskista SÄRVIN ja pilkottu sipuli paistinpannulla. Paistorasvaa ei tarvitse lisätä.
  4. Kaada vuoron perään makaroneja ja Särvin-sipulisekoitusta voideltuun vuokaan.
  5. Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Kaada sekoitus vuokaan.
  6. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla yksi tunti.

 

 

 

 

 

 

SÄRVINpullat uusilla perunoillaSÄRVIN Original

3-4 annosta

 

Uusia perunoita

1 pieni sipuli

400g Särvin Originalia

1 kananmuna

0,5 dl ruokakermaa

1 dl rypsiöljyä

2-3 dl Leivon Leipomon korppujauhoa*

Mausteita mielesi mukaan**

 

 

  1. Keitä uusia perunoita.
  2. Pilko pieni sipuli.
  3. Lisää isoon kulhoon sipuli, SÄRVIN, kananmunat, ruokakerma, rypsiöljy ja mausteet.
  4. Lisää seokseen 2 dl korppujauhoja. Sekoita käsin. Lisää korppujauhoja tarpeen mukaan, kunnes taikina on niin kiinteää, että voit muotoilla siitä käsin pullia.
  5. Paista pullat paistinpannulla. Lisää paistorasvaa, jotta pullat eivät pala kiinni pannuun.
  6. Tarjoile SÄRVINpullat uusien perunoiden kera.

*Onnea Suomalainen Menestysresepti -kilpailun voitosta Anssi ja Leivon Leipomo

**Maustaa saa vapaasti, mutta yrittäjän toive on, että älkää nyt v***u laittako tilliä tähän tuotteeseen!

 

 


 

SÄRVINpizza

Särvin Pizza

Tapa 1: Poikamiehen pelastus

 

Pizza (pakaste tai mikro)

400g SÄRVIN Tex-Mexiä

 

  1. Ruskista SÄRVIN paistinpannulla. Paistorasvaa ei tarvitse lisätä.
  2. Lisää ruskistettua särvintä pizzan päälle paikkaamaan valmispizzojen hävyttömän pientä täytemäärää.
  3. Lämmitä pizzan ohjeiden mukaan

 

Tapa 2: Kulinaristin kiekko

Jos olet jo aiemmin tehnyt pizzaa itse, niin käytä nyt hyvänen aika sitä aiemmin hyväksi havaitsemaasi reseptiä! Lisää vain täytteeksi ruskistettu SÄRVIN esimerkiksi jauhelihan, kinkun tai tonnikalan sijaan. Tai niiden lisäksi, jos tavoittelet kunnon feastia.

 


 

Meksikolainen SÄRVINpata SÄRVIN meksikonpata

3-4 annosta

 

1 pussi Jalostaja Mausteista Meksikon pataa

400g SÄRVIN Originalia

 

  1. Ruskista SÄRVIN
  2. Lisää pussin sisältö ja 8 dl vettä
  3. Anna kiehua hiljalleen n. 15min ajoittain sekoittaen
  4. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Voit kokeilla myös muita Jalostajien patapusseja.

 

 


 

SÄRVINburgeriSärvin burgeri

3-4 annosta

 

1 pieni sipuli

400g SÄRVIN Originalia

2 kananmunaa

0,5dl ruokakermaa

Ripaus suolaa

2-3 dl korppujauhoja

 

Hampurilaissämpylöitä

Cheddarjuustoa viipaleina

1 tomaatti

1 pussi jääsalaattia

Hampurilaismajoneesia

Ketsuppia

 

  1. Pilko pieni sipuli.
  2. Lisää isoon kulhoon sipuli, SÄRVIN, kananmunat, ruokakerma ja ripaus suolaa.
  3. Lisää seokseen 2 dl korppujauhoja. Sekoita käsin. Lisää korppujauhoja tarpeen mukaan, kunnes taikina on niin kiinteää, että voit muotoilla siitä käsin pihvejä. Varo tekemästä liian isoja tai ohuita pihvejä, jotta pihvi säilyy kokonaisena.
  4. Paista pihvit paistinpannulla tai grillissä. Lisää paistorasvaa tarvittaessa.
  5. Viimeistele pihvit asettamalla Cheddarviipale pihvin päälle. Anna juuston sulaa hetki.
  6. Pilko tomaatti ja revi jääsalaatti pienempiin osiin.
  7. Lämmitä hampurilaissämpylät käyttämällä niitä pikaisesti pannulla tai grillissä
  8. Kokoa hampurilainen.

 

 

SÄRVIN Masala

400g SÄRVIN Originalia
LahnaCurry2
Masala-kastike:
2 rkl rypsiöljyä
100g sipulikuutiota (pakaste)
8 valkosipulia
köntti inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl jeeraa
1 tl garam masalaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl chiliä/cayennepippuria
200g paseerattua tomaattia
1 dl vettä

250g kauraruokakermaa
400g wok-vihanneksia (pakaste)

  1. Ruskista SÄRVIN paistinpannulla ilman rasvaa. Ota sivuun.
  2. Valmista sitten Masala-maustetahna: Lisää pannulle öljy ja anna sen kuumentua. Lisää sipulit, pienennä lämpöä ja anna kuullottua. Raasta sekaan inkivääri ja purista valkosipulin kynnet joukkoon. Lisää kaikki mausteet ja kuullota edelleen noin minuutin ajan. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Anna kiehua kasaan muutama minuutti. Ota kastikepohjasta 2/3 talteen ja jätä 1/3 pannulle.
  3. Lisää pannulle kaurakerma, vihannekset ja SÄRVIN. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarjoa riisin kera.

Vinkki: Masala-kastiketta voi säilyttää jääkaapissa noin viikon tai sen voi pakastaa kahteen annokseen jaettuna.

Pikaruoka syntyy nopeasti, kun paistaa Särvin Originalin, lisää joukkoon Masala-tahnan suoraan pakkasesta ja purkin ruokakermaa. Kiehautus ja ruoka on pöydässä. Masalan sijaan voi toki käyttää myös valmista currytahnaa (punaista tai keltaista currytahnaa), jota annostellaan suoraan kalan joukkoon maun mukaan.